Kam vyrazit s dětmi, když prší



Deštivé dny mohou být pro rodiče výzvou, zejména když se děti doma začínají nudit. Brno a jeho okolí naštěstí nabízí řadu skvělých míst, kde se celá rodina může zabavit i za špatného počasí. Pokud přemýšlíte, co s dětmi podniknout, když prší, následující tipy vám mohou pomoci naplánovat den plný zábavy.

1. Moravské zemské muzeum

Skvělou volbou, kam se svými ratolestmi vyrazit, když prší, je Moravské zemské muzeum. Jeho expozice jsou pestré a zajímavé nejen pro dospělé, ale i pro děti. Doporučujeme navštívit například Pavilon Anthropos, kde se děti mohou dozvědět více o pravěku a vývoji člověka.

2. Hvězdárna a planetárium Brno

Pokud vaše děti zajímá vesmír, hvězdy a planety, pak je Hvězdárna a planetárium Brno ideálním výletním cílem. Zažijete zde poutavé představení o vesmíru a děti se mohou podívat na fascinující projekce noční oblohy. Kromě toho jsou v nabídce také různé interaktivní expozice.

3. Labyrint pod Zelným trhem

Další zajímavou volbou, kam vzít děti, když prší, je Labyrint pod Zelným trhem. Tento podzemní komplex nabízí prohlídku historických sklepů a chodeb, které skýtají nejen zajímavý pohled do minulosti Brna, ale i dobrodružnou atmosféru, kterou děti jistě ocení.

4. Muzeum hraček v Lednici

Jen kousek od Brna najdete Muzeum hraček, které je skvělým místem pro menší děti. Muzeum nabízí bohatou sbírku historických hraček, s nimiž si hrály děti v minulých stoletích. Děti se zde mohou podívat na panenky, autíčka, stavebnice a mnoho dalších zajímavých exponátů, které je nejen pobaví, ale také jim přiblíží historii.

5. Expozice Technického muzea v Brně v Kuřimi

Nedaleko Brna v Kuřimi je umístěna expozice Technického muzea v Brně, která se zaměřuje na historii dopravy a strojírenství. Děti zde uvidí různé dopravní prostředky, jako jsou historické automobily či motocykly, a další technické zajímavosti. Výstava je vhodná i pro menší děti, které si jistě rády prohlédnou, jak v minulosti vypadaly dopravní prostředky.

6. Zábavní park BRuNO

Pokud hledáte místo, kde děti skutečně zabavíte i za dlouhého deštivého dne, je náš zábavní park BRuNO jasnou volbou. Tento krytý park nabízí nespočet vnitřních atrakcí od tobogánů přes prolézačky až po kreativní dílny. Děti se zde mohou vyřádit, zatímco vy si v klidu vychutnáte kávu v přilehlém bistru Zobka.

Závěr

Deštivé dny nemusejí být nudné. Brno a jeho okolí nabízí mnoho míst, kde se děti mohou zabavit i za špatného počasí. Ať už se rozhodnete pro návštěvu interaktivního muzea, hvězdárny, nebo se vydáte do některého zábavního parku, určitě nebudete litovat. Pokud chcete mít jistotu, že se děti vyřádí na maximum, určitě navštivte náš zábavní park BRuNO, kde na vás čeká celodenní zábava bez ohledu na počasí.





Odebírejte newsletter

a mějte ty nejaktuálnější informace



Vytvořila společnost